Стара Загора приема кръг от Републиканското първенство по корабомоделизъм

07:16, 07 юни 16 / Любопитно 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 200 корабни модела  и 80 състезатели от цяла България – юноши и мъже, ще се включат в предстоящия II-ри кръг от Републиканския шампионат по корабомоделизъм за моторни модели. Първенството ще се проведе от 24 до 26 юни на езеро "Загорка" в Стара Загора, съобщи Евгени Генов, президент на Националната федерация по корабомоделен спорт.

Състезанието ще бъде особено атрактивно, защото ще се проведе в групови гонки за модели от еднакъв клас, които ще се състезават за време, изпълнявайки различни по трудност трасета. Основните гонките ще се състоят през първите 2 дни, а на 26 юни – неделя, ще бъдат финалите. Около 15 часа в неделния следобед ще се състои и награждаването. Купите и медалите за победителите вече се изработват с финансовата подкрепа на Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".

Старозагорци ще бъдат представени в шампионата с участието на двама съдии. Самият Евгени Генов, който е старозагорец, ще се включи като състезател с едни от най-успешните си модели.

Гости на републиканския шампионат в Стара Загора ще бъдат световноизвестния корабомоделист с български произход Петер Шмит и директорът на Националния дворец на децата Таня Досева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама