Над 700 хил. лв. дават за енергоспестяващи мерки за колежа по туризъм в Бургас

07:24, 07 юни 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Енергоспестяващи мерки ще бъдат предприети за колежа по туризъм при университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас. Това става ясно от обществената поръчка, която е публикувана от учебното заведение, показа справка на Topnovini.bg. Прогнозната стойност на поръчката е 726 833 лева без ДДС, като тя е на база обследване за енергийна ефективност на сградата. Източник на финансиране е ЕСКО договор.

В описанието на поръчката е посочено, че изпълнението на енергоспестяващите мерки се прави с цел привеждането на колежа във вид, който да позволи достигането на клас "В" на енергопотребление на сградата, получаване на сертификат за енергийна ефективност с валидност 10 години, подобряване на комфорта на ползване, осигуряване гарантирано намаляване на бъдещите енергийни и финансови разходи при експлоатацията и т.н.

За повишаване класа на енергопотребление ще бъдат осъществени седем енергоспестяващи мерки - топлинно изолиране на външните стени, подмяна на съществувашата дограма с нова, топлоизолация на покрив, топлинно изолиране на под, изграждане на слънчева инсталация за БГВ, автоматизирано управление / БМС / и рехабилитация на котелна и отоплителна инсталация. Тези мерки са част от първия етап от изпълнението на дейностите за реализиране на предмета на обществената поръчка.

Вторият етап включва мониторинг на енергийното потребление на обектите с отчитане на гарантирания енергоефективен резултат.

Кандидатите могат да подават своите оферти или заявления за участие до 4 юли тази година. Те ще бъдат отворени на следващия ден в ректората на университета „Проф. д-р Асен Златаров“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама