Представят официалните резултати от матурите

07:29, 07 юни 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева и експерти ще представят резултатите от държавните зрелостни изпити – сесия май 2016 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката (МОН). Събитието ще се състои в залата на 5-ти етаж в МОН от 14.00 ч.

Дванадесетокласниците ще могат да проверят резултатите си на страниците на регионалните инспекторати, както и след 14:00 на сайта на МОН.

Заради рекордния брой двойки при седмокласниците тази година образователното министерство обмисля промяна на начина на оценяване. Една от промените е да се даде възможност за повече свободно време да се затвърди материалът, а не да се препуска по него.

Това щяло да влезе в ход за първи и пети клас още тази година. В следващата година щяло да се продължи към втори, шести и осми клас. Заместникът на Кунева обясни, че тази последователна тенденция ще продължи в следващите четири години. Тя нямало да бъде видима веднага, но след няколко години щяло да има яснота какво още трябва да се промени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама