С камери охраняват новите спортни обекти в квартал „Колю Фичето”

07:30, 07 юни 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новите спортни обекти във великотърновския квартал „Колю Фичето” вече са охранявани с камери. С помощта на записващите устройства се наблюдават районът около баскетболното игрище и площадката за скейтборд на ул. „Проф. Илия Янулов”. Изграждането на двете съоръжения бе финансирано със средства от Европейския фонд за регионално развитие, а инвестицията е за малко под 5000 лева. 

Около обектите са поставени три записващи камери, монтирано е и улично осветление. Благодарение на високоскоростната интернет връзка сигналът от устройствата се предава в реално време.  

От началото на годината, баскетболният терен със специална настилка и площадката за скейтборд няколко пъти ставаха обект на вандализъм. Игрището бе заливано с боя и катран, а конструкцията в съседство бе чупена и палена. Последната хулиганска проява дори пряко представляваше опасност за децата и младите хора, след като един от носещите болтове на конструкцията бе разхлабен, а самата площадката за скейтборд бе прогорена от долната страна и залята с вода.

До момента, от Общината оценяват щетите върху обектите на ул. „Проф. Илия Янулов” на стойност от близо 40 000 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама