В Хасково: Прокуратурата и Пътното гуша за гуша за кражба, съдът сложи край на спора

08:29, 07 юни 16 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Районен съд Хасково сложи край на спора между Прокуратурата и Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ за дръзката кражба на винетки от офис на Областното пътно управление в Хасково. Обирът на стикерите стана на 1 март миналата година. Стойността на задигнатите винетки е 74 949 лв.

От АПИ останали недоволни, че прокуратурата е спряла разследването и сезирали с жалба съда. Оказва се, че разследващите не могат да установят автора на престъплението.

В хода на досъдебното производство са били разпитани всички възможни и известни свидетели, извършен е оглед на веществени доказателства, иззети са дактилоскопни следи, като едната е била негодна за идентификация , а другата е била годна, но на лице, което не фигурира в база данни AFIS, мотивират се магистратите. Изискани са документи, от които се разбира, кои са серийните номера на откраднатите винетни стикери, както и всички лица, които са закупили винетки от Областно пътно управление в този период. Един от отнетите стикери е установен залепен на предното стъкло на камион, преминаващ през ГКПП Кулата. Водачът му е разпитан, както и собственика. Повторният разпит на свидетелите няма да даде нови данни, казва съдия Мартин Кючуков.

Определението, което е в полза на държавното обвинение, е окончателно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама