Петър Стойчев е гост на републиканското по плуване за служители на МВР

08:58, 07 юни 16 / Спорт 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Републиканско първенство по плуване за служители на МВР започва в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. В него участват 34 състезатели в две възрастови групи - до и над 40 години. Те ще премерят сили в дисциплините 50 и 100 м кроул, 50 и 100 м бруст, 50 м гръб и 50 м делфин и в две щафети. Стартовете са утре от 9,30 ч., а следобедната сесия е от 16,30 ч.

За откриването на състезанието днес пристига Петър Стойчев – многократен световен шампион в плувния маратон и бивш министър на спорта. Той ще бъде гост на турнира.

В първенството участват служители от службите „Полиция“, „Миграция“ и „Пожарна безопасност и защита на населението“ от 14 дирекции на МВР в страната. Турнирът се провежда за втори път след 15-годишно прекъсване. Организатор е Спортната асоциация на МВР.

По същото време в Спортния комплекс „Камчия“ започва и Републиканското първенство за служители на МВР по волейбол, в което ще участват повече от 90 полицаи от цялата страна. За купите и медалите ще се борят отбори от Смолян, София, Пловдив, Пазарджик, Монтана, Кърджали и Русе. Варна ще се представи с два отбора – с волейболисти от „Полиция“ и от „Пожарна безопасност и защита на населението“. Мачовете ще се играят в три групи от по три отбора, като първенците на всяка група и най-добрият втори ще играят на полуфиналите.

Специални гости на турнира ще са Иван Младенов – генерален секретар на Спортната асоциация на МВР, и Симеон Делисивков – председател на Централния полицейски волейболен клуб. На първенството ще се извърши и селекция на отбора, който ще представи България на Европейското първенство, на което страната ни ще е домакин през 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама