Взрив в центъра на Истанбул, жертви и ранени (обновена)

09:49, 07 юни 16 / Свят 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мощен взрив разтърси центъра на Истанбул тази сутрин. Атаката е била насочена към полицейски автобус. Взривът е избухнал рано тази сутрин близо до полицейско управление в квартал „Везнеджилер”, съобщава „Хюриет”.

Загинали са 7 полицаи и 4 цивилни граждани. Ранени са 36 души, трима от които в много тежко състояние.

На мястото на инцидента са изпратени линейки и полиция.

От полицията съобщиха,че е възможно да има втора бомба. Заради риск от нови взривове на мястото на експлозията сапьори ще извършат контролиран взрив.

Атаката е извършена в 8.40 тази сутрин в час пик близо до историческата част на града, близо до Истанбулския университет. Паркирана кола с експлозиви е била взривена с дистанционно управление, когато автобусът с полицейски служители минал наблизо.

Всички работим по изясняване на случая, по-късно ще разкрием подробности“, заяви областният управител на Истанбул Васип Шахин и добави, че всички ранени са откарани в болници в града.  

Телевизиите показват въоръжени полицаи на улицата, близо до мястото, където е избухнал взривът. След експлозията са чути изстрели, допълва Анадолската агенция.

Щети са нанесени по магазините в близост до мястото на взрива. Полицията евакуира близките сгради.

Полицията разследва версиите за кола с експлозиви и жива бомба камикадзе.

От Министерството на външните работи съобщиха, че към момента няма информация за пострадали българи при взрива в центъра на Истанбул.

На снимки, публикувани сайта на "Хюриет", се вижда автомобил с бургаска регистрация, паркиран в непосредствена близост до взривения автобус. 



Снимка: Хюриет

Към момента нито една организация не е поела отговорност за атаката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама