Иновативни техники и методи в аналитичната химия разискват на семинар в Пловдив

10:03, 07 юни 16 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
140 образователни, индустриални и бизнес институции се включват днес третото издание на семинара, организиран от Химическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и компанията "АСМ2", официален представител на Thermo Scientific за България.

Тази година форумът е озаглавен "Иновативни техники и методи в аналитичната химия" и ще бъде посветен на 25-годишнината от обособяването на Химическия факултет в самостоятелна единица в структурата на ПУ.

Доклади ще изнесат лектори от Словакия, Италия и Испания, както и от химическите факултети на ПУ "Паисий Хилендарски" и СУ "Св. Климент Охридски". Сред участниците в семинара са представители на изпитвателни лаборатории към индустриални гиганти, малки и средни предприятия, държавни институции, контролиращи органи, научни организации и висши училища.

Ще присъстват представители на Българската агенция по безопасност на храните, Митническата лаборатория, Акредитираният комплекс за изпитване на Аграрния университет, Лабораторен център по безопасност на храните "Алименти", КЦМ АД, Медодобивната компания "Аурубис България", Лабораторията за изследвания и изпитвания на минерални суровини и промишлени продукти "Евротест – Контрол" ЕАД, Енергийна агенция – Пловдив, Център за лабораторни изпитвания "Комихрис", институти на БАН, лаборатории на УМБАЛ "Свети Георги", Медицински университет – Пловдив, Университет по хранителни технологии, МВР и др. Партньорът на Химическият факултет – "АСМ2", предлага лабораторна аналитична апаратура за контролни, научно-изследователски, токсикологични и заводски лаборатории.

В програмата на семинара с международно участие е предвидена постерна сесия, на която ще бъдат изложени и дискутирани научни доклади и разработки с участието на млади учени и студенти. В този раздел представителите на бизнеса са осигурили специални награди за три от научните разработки.

"Подобни форуми събират хората, занимаващи се с обучение, наука, иновации и бизнес, и се превръщат в място за дискусии, източник на контакти и проводник на идеи", коментира деканът на Химическия факултет доц. д-р Веселин Кметов. Той уточни, че поради големия интерес към форума се е наложило организаторите да променят мястото на провеждането му. Първоначално определената Аудитория 5 е заменена с най-голямата зала на Ректората - Аудитория 6.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама