Експерти от САЩ и Израел споделят опит в борбата с тероризма

10:03, 07 юни 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Медицинския университет във Варна започна Третият международен семинар по антитероризъм, организиран със съдействието на посолството на Израел у нас. Гост-лектори са видни специалисти от България, Израел, САЩ, Канада и Румъния. Сред тях са израелските експерти по масови безредици, природни бедствия и тероризъм на университетската болница Хадаса в Йерусалим и на университетската болница Рамбам в Хайфа, както и от Специализирания институт по контратероризъм в Херцлия.

В семинара участва и водещ специалист по темата от посолството на САЩ, както и директорът на Департамента по електро-компютърно инженерство и системи за проследяване в университета в Калгари, Канада. Шефът на дирекция „Катастрофални бедствия и тероризъм“ в Министерството на вътрешните работи на Румъния ще запознае участниците с опита на северната ни съседка при инциденти с масови жертви. България ще се представи с експертизата на референт по биотероризъм от МУ - Варна, който е директор на първия семинар по биотероризъм, организиран у нас по линия на Научния отдел на НАТО.

В четвъртък по обяд участниците и гостите на семинара ще имат възможността да присъстват на симулация на практическо учение за действия при ситуации с множество поражения. По време на трите дни са включени още лекции, практически занятия и тестове за координация и организация на действията на различните институции в отговор на природни бедствия, масови безредици и терористичен акт.

Във форума участват представители на всички институции в България, които имат пряко отношение към борбата с тероризма. Заедно с тях в заседанията и практическите занятия участие ще вземат и гости от чужбина, специалисти по темата от Сърбия, Черна гора, Гърция, Турция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама