Марешки убеден, че референдумът му ще се проведе

10:23, 07 юни 16 / Политика 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Аптечният бос Веселин Марешки е убеден, че Народното събрание ще одобри инициирания от него референдум и той ще се проведе заедно с допитването на Слави Трифонов с президентските избори тази година.

Пред БНР той потвърди готовността си да се откаже от част от въпросите - например този за аптеките. Марешки заяви, че най-важен за него остава въпросът за въвеждане на регулация на пазара на горива и че това е въпрос на живот и смърт, от който не би се отказал. Според него, няма проблем да се копира Закона за лекарствените средства в разпоредбите му за максималните надценки, които могат да се отнесат към горивата, защото по думите му двата бизнеса са идентични. Ако нямаше такъв Закон за лекарствата и там щеше да има брутално ограбване, категоричен е Марешки.

Бизнесменът подчерта още, че черният пиар е обезличил въпроса за аптеките и ако не е бил той, сигурно са щели да се разпишат и един милион души. Именно затова, за да няма такива съмнения, че решава проблеми на личния си бизнес, Марешки няма да спори, ако въпросът за аптеките отпадне.

Според него недостигът на 2 600 подписа, за да се премине прага от 400 000 гласа, се дължи на технически грешки, а не на манипулации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама