Завършват пътя за Дивдядово до края на месеца

10:36, 07 юни 16 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на юни пътят за кв. „Дивдядово” трябва да е напълно завършен и двете платна да бъдат пуснати за движение, съобщи за Topnovini.bg зам.-кметът по строителството в Шумен Боян Тодоров.

Той заяви, че мостовата конструкция на дясното платно в посока „Дивдядово” е довършена. Сега се работи по изграждането на тротоари и осветление. Очаква се да бъдат поставени и всички мантинели и парапети. Ще се преасфалтира и една част от съоръжението.

След това остават довършителни работи - пътна маркировка, указателни табели и знаци.

Всички работи трябва да отнемат не повече от месец. Когато се приключи с обекта ще мине приемателна комисия и ще се издаде акт 16 и един проблем на Шумен ще реши, каза Боян Тодоров.

Topnovini.bg припомня, че проектът за укрепителните дейности на свлачището край квартал „Дивдядово” и възстановяването на пътя към шуменския квартал включваше отливането на пилоти, които са носещи. Върху тях бяха поставени напречни греди, върху които бе отлята подложна плоча, а отгоре асфалт.

Общата стойност на обекта е 3 622 000 лв. с ДДС. Участъкът, който се укрепва има две основни свлачищни зони, като по проект бяха предвидени две премоствания от по 20 метра. Изграждането им трябва да позволи деретата да бъдат освободени за свободното движение на свлачищната маса.

Миналата година бе изградена едното платно, като трафикът бе пуснат по него. През пролетта, започна довършването и на второто платно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама