Сливен дължи над 5 млн. лева за чистота

10:48, 07 юни 16 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задължения към фирмата за чистота бави в Сливен подмяната на контейнерите за смет. Общината дължи над 5 млн. лева, обявиха от общинското ръководство.

„Натрупаните задължения към фирмата, която се занимава с чистотата, ще забави смяната на контейнерите за смет в Сливен и общината", каза кметът Стефан Радев. Той информира, че искането на Община Сливен за подмяна на контейнерите за смет надвишава 1 милион лева.

„При условие, че дължим над 5 млн. лева на фирмата по чистота, е ясно, че ентусиазмът да се поставят нови контейнери не е голям", каза още той. Кметът коментира, че проектът за подземните контейнери за смет от преди няколко години не е финализиран. Има неразплатена част по изпълнението му, а някои от строителните работи са без разрешителни.

По повод новата Наредба за обществения ред на територията на община Сливен относно забраната за движение на превозни средства с животинска тяга в града, Стефан Радев заяви, че към момента е твърде рано да се прави анализ относно ефекта й. "Ще има период, в който ще се види как ще се прилага тя. Едва след това ще могат да се правят анализи за ефекта от нея. Смятам, че сега е твърде рано", каза той.  По думите му, що се отнася до изискванията, за него посоката е правилна.

„Критерият, е дали по-големият интерес - този на общността, надделява над личния интерес, и ако е така, регулациите и нормите трябва да защитават по-големия обществен интерес. Не винаги е лесно, не винаги е гладко, но според мен трябва да държим посоката и правилния път", каза още градоначалникът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама