Пиян шофьор предизвика катастрофа край Ивански и избяга

11:06, 07 юни 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьор е предизвикал пътен инцидент близо до село Ивански и е напуснал произшествието. Малко след това бил мъжът бил засечен в Шумен, където станало ясно, че управлява с 2.72 промила алкохол, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Сигнал за пътно- транспортното произшествие край село Ивански, в посока към Смядово, бил получен малко след 12 часа вчера.

Шофьор на лек автомобил "Мицубиши" съобщил, че зад него се движил Фолксваген “Поло”, който го блъснал. Вместо да се изясни ситуацията, шофьорът на Полото обърнал автомобила и потеглил в обратна посока.

Малко по-късно описаният автомобил е засечен в Шумен и водачът е проверен. Д.Д./56г./ от града е тестван с дрегер, който отчел 2.72 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест. За шофиране в нетрезво състояние с над 1.2 промила е започнато досъдебно  производство. Съставен му е акт и за неспазена дистанция и причинения пътен инцидент, както и за напускането му от мястото на произшествието.

Друг пътен инцидент е възникнал около 19.50 часа вчера близо до село Веселиново. Водач на “Форд Карго” с чужда регистрация не е съобразил скоростта си на движение с пътните условия, загубил контрол над автомобила и се преобърнал извън пътното платно.

Шофьорът от Кърджали е откаран за преглед в МБАЛ- Шумен, където след преглед станало ясно, че има спукан лумбален прешлен. Тестван е за алкохол, наличие не е установено. Собственикът на автомобила е уведомен, днес ще пристигне на място да го прибере.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама