Дисонанс за двама артисти в Градската галерия „Борис Георгиев“

11:41, 07 юни 16 / Култура 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Интересен спектакъл на компания „Паник Бутон Театър“ и ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс очаква варненци днес. „Дисонанс за двама артисти“ е дебютен проект на новосформираната театрална компания на успешния млад български режисьор Василена Радева и установения в България американски актьор Нейтън Купър. Той ще бъде показан днес от 18,30 ч. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. Спектакълът е в програма Шоукейс на театралния фестивал.

Един чужденец опитва да се изрази на чужд за него език пред непозната публика. Една загадъчна, вечно трансформираща се, жена му „лази по нервите“… Героите в тази написана от самите актьори пиеса са в търсене на „Кой съм аз?“ и „Какво движи света?“. В действията си те са водени (или стопирани) от чувство за вина, загуба, паника.

„Дисонанс за двама артисти“ се случва като спектакъл-споделяне. Забъркан е от фрагменти сънища, детски спомени и артистични обсесии. В него Нейтън Купър проучва себе си в една нова реалност - пребиваването в България като баща, съпруг и свободен артист. А българската актриса Богдана Котарева диалогизира с неговите преживявания, привнасяйки своя контекст на артист, учил и работил във Франция, който се е завърнал в родината и се опитва отново да обозре и да се впише в реалиите на тукашното театрално битие.

Автобиографичният елемент в представлението е нюансиран по атрактивен начин чрез средствата на танца, обектния театър, импровизацията. Красивият визуален разказ е вдъхновен от идеята за гъвкавата условност, материя и среда в сънищата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама