Втора експертиза дали търсеният от САЩ за борсови измами българин е невменяем

11:43, 07 юни 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възможно е обвиненият за измами и манипулиране на борсовия пазар в САЩ Недко Недев да е психично болен. Тричленен състав на Софийски градски съд му назначи втора комплексна съдебно-психологична и психиатрична експертиза на днешното съдебно заседание. Съдиите трябваше да вземат решение за екстрадацията на Недев в САЩ, където той да бъде съден, но делото беше отложено за 15 юли. Ако бъде признат за виновен в Щатите, по осемте му повдигнати обвинения, българина го чакат 160 години зад решетките.

Проведената първа експертиза, назначена в предходното заседание на съда, е установила, че Недев има шизофренни симптоми и е претърпял пристъп на шизофренна психоза. Според вещите лица той е имал халюцинации, докато е бил в ареста, а също така има самоубийствени наклонности.

Експертите обясниха, че обвиняемият има депресивна симптоматика, но не може да се установи все още дали тя е на невротична основа или е в следствие на шизофренна психоза.  Ако се окаже второто, Недев няма да може да бъде съден поради невменяемост. Вещите лица обясниха, че обвиняемият се е лекувал в психиатричната болница в гр. Севлиево през 2015 г. и според тях медикаментозното му лечение трябва да продължи.

Съдебният състав не се съобрази с мнението на експертите, че по-добра оценка и прогноза за състоянието на Недев може да се даде ако той бъде настанен в психиатрично заведение, и назначи втора експертиза. Тя трябва да бъде готова до един месец и поради това заседанието беше отложено за средата на юли месец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама