Турция няма да спре изпълнението на споразумението с ЕС за реадмисия на мигранти

11:52, 07 юни 16 / Свят 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турция не обмисля отмяна на споразумението с Европейския съюз за реадмисия на мигрантите, това каза вицепремиерът и говорител на правителството Нуман Куртулмуш, цитиран от кореспондентът на БНР в страната.

Позицията на южната ни съседка идва дни след като германският Бундестаг гласува резолюция за признаването на арменския геноцид, което повиши напреждението между двете страни и някои анализатори посочиха, че Анкара може да се откаже от изпълнението на споразумението за бежанците. „Подписаното с ЕС споразумение е сериозен документ и Турция се отнася отговорно към всяка една клауза в него.“, посочи Куртулмуш.

Не се предвижда отмяна или забавяне в изпълнението му, както и използването му за вътрешнополитически цели. Резултатите се виждат от това, че е намалял броят на мигрантите, които се прехвърлят към Европа през Турция.

"Преговорите между ЕК и Турция ще продължат. Споразумението за реадмисия и свързаната с него отмяна на визите за турските граждани за пътуване в Европа са важни за нас", заяви още турският вицепремиер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама