Парламентарната комисия по околната среда и водите проведе заседание в Поморие

12:42, 07 юни 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В рамките на 2 дни Парламентарната комисия по околната среда и водите към 43-то Народно събрание проведе изнесено заседание в Поморие. Комисията обсъди още стратегията за опазване на околната среда в морските води на Черно море. Това съобщиха от Община Поморие.

Като част от програмата народните представители посетиха и откритата преди по-малко от година Пречиствателна станция за отпадъчни води – Поморие, финансирана по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013”.

В дискусията участва и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, тя изрази удовлетворението си от факта, че в старта на сезона комисията има възможност да се запознае с изградената местна инфраструктура.

„Нещата, които се случват, се случват в полза гражданите, а по Черноморието бе постигнато доста през последните години. Безспорно европейското финансиране е от значение, но за такива инвестиции е важна и работата на общинските ръководства. Община Поморие доказа, че не само големите бюджети могат да се справят с отговорни задачи. Тук видяхме сериозен административен капацитет, много добро планиране и организация на базисната инфраструктура и всичко това, следвайки подхода за устойчиво развитие”, коментира още министър Василева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама