Премахването на незаконните въздушни кабели в Шумен започва в края на месеца

12:44, 07 юни 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премахването на незаконните кабели по електрическите стълбове ще започне в края на месеца. Това оповести днес на брифинг старшият експерт в дирекция „Устройство на териториите“ Кирил Вълев.

Рязането на въздушните кабели ще се осъществи след сключено съдебно споразумение между Общината и „Нетуоркс България“, което прави възможно изпълнението на кметска заповед от февруари.

“Започва съставянето на протоколи, поставяне на съобщения с улицата, деня и часа на премахване на незаконните жици. Това е процедурата. До момента няма кабелен оператор, който да е казал, че незаконните жици са негови”, обясни Кирил Вълев и допълни, че премахването на кабелите ще започне от квартал “Тракия”.

Зам.-кметът Боян Тодоров информира, че от “Нетуоркс България” са подали заявление в Общината и вече им е издадено разрешение за изкопни работи за полагане на подземен кабел.

Премахването на жиците бе планувано за март, но жалба в съда блокира дейностите.

Твърдото решение за премахване на незаконните въздушни кабели бе взето от кмета Любомир Христов в началото на годината, когато в средата на януари падна обилен мокър сняг, който пречупи много стълбове и накъса жици.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама