5000 лева глоба грози пловдивски ресторант за работа нощем без разрешение

12:44, 07 юни 16 25 751 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Констативен протокол е съставен на популярния ресторант "Тони 2000" заради липса на разрешение за работа с удължено работно време, съобщиха от Общинския инспекторат в Пловдив. До края на днешния ден от заведението трябва да представят разрешението, в противен случай ще им бъде съставен акт, чиято стойност започва от 5000 лв.

В петък и събота са извършени масови проверки по заведенията в Пловдив заради сигнали за силен шум, както и за това, че работят през нощта, без да имат разрешение за удължено работно време.

Проверени са ресторантите "Шармант", "При Румен", "Ротманс", "Бразилия", "Тони 2000", "Нивелия", "Рибарника", снек бар "Итали", коктейл бар "Бродуей" и "Енканто".

Служителите на Общинския инспекторат са проверили обектите след 22 часа, като целта е да се засекат нивата на шум в най-натоварените моменти. По време на проверките част от ресторантите, като "Шармант" и "Ротманс", са били затворени. В "Бродуей" е измерен наднормен фонов шум, както и наднормен шум от обекта. Стойностите са били малко над граничната стойност от 50 децибела.

Тъй като разликата между фоновия шум и този от заведението е под 3 децибела, не може да се установи категорично кой е източникът и съответно да се предприемат мерки.

При неотдавнашна проверка е констатиран наднормен шум и от кафе-бар "Фарго", като на фирмата е съставен акт. Санкцията за превишаване на шума е от 1000 до 2500 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама