ДПС ще обжалва решението на Административния съд за изборите във Ветово

13:16, 07 юни 16 / Политика 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ще обжалваме решението на Административен съд - Русе, тъй като без значение дали ще има нови избори или не, жителите на Ветово трябва да знаят кой бе истинския победител на изборите през октомври. Продължаваме да твърдим, че е имало манипулации при броенето на бюлетините, в следствие на което човек, който не е избран за кмет, вече 7 месеца стои на кметския стол. Според нашите изчисления имаме преднина от поне 18 гласа". Това заяви на пресконференция днес д-р Мехмед Мехмед, бивш кандидат за кмет на ДПС, понастоящем председател на Общински съвет - Ветово, както и зам.-председател на партията за област Русе. 

Областният лидер на партията Дауд Ибрям от своя страна коментира, че ДПС очаква съдът да се произнесе принципно, без да взема страна по казуса. Той изрази и надежда, че няма да се стигне до нови избори, тъй като вече е загубено твърде много време за община Ветово, която на практика не работи от месеци заради процедурни проблеми. Въпреки това обаче от ДПС са напълно готови за нови избори, ако се стигне до подобен изход, и се надяват хората да осъзнаят с какви манипулации е била управлявана общината до този момент. 

"Основен проблем към момента е, че няма никакъв диалог между Общински съвет - Ветово и кмета г-н Георгиев. В началото на септември се открива новият програмен период, механизмите са различни и изискват повече време. В момента не сме наясно на какъв етап сме, имаме ли готовност за кандидатстване, можем само да гадаем. Същото важи и за обществените поръчки в общината. Затова бихме искали този въпрос да се реши възможно най-бързо, за да можем да започнем да работим", коментира още д-р Мехмед. По думите му, настоящият кмет Георги Георгиев използва ситуацията за да преценява еднолично какво да се случва в общината и какво не, без контрол от общинските съветници.

От ДПС очакват най-късно до месец и половина да се произнесе и последната инстанция - Върховния административен съд. 

От партията алармираха обаче, че Георги Георгиев вече е започнал предизборната си кампания, при това "агресивно и яростно". При тях са постъпили сигнали от граждани за директни заплахи за работата и бизнеса им от хора на настоящия кмет. Имало е случаи и на саморазправа от страна на местната администрация спрямо "неудобни" хора. 

Припомняме, че с решение от 1 юни 2016 г., постановено по дело №137/2016 г., Административният съд в Русе обяви избора за кмет на Община Ветово за недействителен. Производството бе образувано след оспорване от кандидата за кмет Мехмед Мехмед (ДПС) на Решение на ОИК – Ветово, с което бе обявен за избран на втори тур за кмет на Община Ветово Георги Георгиев (Местна коалиция „Бъдеще за всички“).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама