Арх. Коларов: Крайно време е гражданите на Добрич да си представим какъв искаме да е центърът

13:19, 07 юни 16 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Крайно време е гражданите на Добрич да започнем да си говорим, да си мислим, да си рисуваме, да си представяме какво искаме да представлява нашият център”, заяви пред журналисти зам.-кметът по устройство на територията арх. Боян Коларов.

И уточни, че така се прави по света – „хората първо мечтаят, разговарят, нахвърлят някакви идеи, възлагат някакво проектиране. Едва, когато всички тези въпроси са изяснени и са ясни на цялото общество, тогава властите започват да търсят пари, за да бъде нещото осъществено”.

Той посочи, че за 24 май е ремонтирана тази част на центъра на Добрич, където са сложени клинкерните плочи. „Центърът на нищо не прилича. Вече започва да се забелязва, че плочите, които се слагат, не са съвсем същите като плочите, които са слагани тогава, когато го изработваха. Няма и как да очакваме, че след толкова години фирмата-производител все още ще произвежда същите плочи. Това не се случва никъде по света, няма да се случи и в съответната португалска компания, от която са купени”, заяви арх. Коларов.



По думите му, ремонтът на центъра е бил направен, за да се похарчат едни пари, а не, за да се удовлетворят някакви нужди и в никакъв случай – за да се удовлетворят някакви желания на гражданите на Добрич. „В много скоро време – след две – две години и нещо, гаранционният срок на центъра ще свърши. Аз отсега живея в ужас какво ще правим тогава. Ако сега е грозно, но поне не даваме пари физически за ремонта му, тогава ще стане много грозно, все по-грозно с всеки изминал ден. Защото все повече плочките ще са различни, а за всичко това ще трябва да плащаме от джоба си”, посочи зам.-кметът.

Той обясни, че новото проектиране трябва да предвижда всички възможни плюсове и минуси на физическото състояние на обекта, когато той бъде построен. „Разчитам на всички нас, като общност на Добрич, да  помислим какво да правим в близкото и далечното бъдеще, за да градът ни красиво място и хората да искат да живеят в него”, заяви зам.-кметът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама