Наркодилърите от Банско и Разлог остават в ареста

14:01, 07 юни 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на територията на Банско, Разлог и София. 

Те бяха задържани при специализирана операция на ГД "Борба с организираната престъпност" на 6 юни, под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на Атанас Г. М. – ръководител на групата, както и на участниците Ивайло Г., Николай З., Славчо Дж. и Христо Г.

Според събраните до момента доказателства, групата е действала на територията на Банско, Разлог и София. 

Разпространявали са предимно кокаин и марихуана. Дилърите от групата са получавали наркотичните вещества в столично заведение, като предаването на дрогата не е ставало от ръка на ръка. Пратките с наркотици били оставяни на маса в заведението и прибирани от съответния член на групата, информираха от Специализираната прокуратура.

При задържането на участниците в групата у двама от тях са намерени количества кокаин. Събрани са и множество други доказателства, разкриващи престъпната им дейност.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 8 юни 2016 г. в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама