Парите за летни ремонти на улиците ще стигнат едва за една трета от тях

14:20, 07 юни 16 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заделените 200 хил. лв. за летни ремонти на улиците в Шумен ще стигнат едва за една трета от определените за реновиране трасета. Това каза на брифинг днес зам.-кметът Боян Тодоров. Той обясни, че при актуализацията на бюджета ще се търси финансов ресурс за кърпеж и на останалите трасета.

До момента са похарчени 93 хил. лв. от предвидените средства и са изкърпени настилките на булевардите „Ришки проход“, „Мадара“, „Симеон Велики“, улиците „Съединение“, „Университетска“, “Владимир Вичев” и „Марица“ зад кооперативния пазар.

В момента се изкърпват улиците „Крум Арнаудов“ и „Васил Петлешков“.

До момента са направени 1 400 квадратни метра ръчни и 5 500 квадратни метра машинни кърпежи. Статистиката оповести главен експерт „Пътна инфраструктура“ в Община Шумен Николай Евтимов.

Изразходвани са 900 тона асфалт, а общата дължина на положената настилка е 12 километра.

Експертите увериха, че непрекъснато се следи качеството на ремонтите. За да онагледи думите си Николай Евтимов показа проби от положения асфалт и увери, че те отговарят на изискванията. Настилката е с шест сантиметра дебелина при посочена в договора, между Общината и фирма “Барс”, 5 сантиметра.

Спешни ремонти на настилките започва и Общинско предприятие “Паркинги, гаражи и благоустрояване”. Фирмата ще прави само ръчни кърпежи. Работата започва от улиците “Индустриална” и “Владайско Въстание”.

Започват ремонтите на улиците и по селата. Предстои ръчно изкърпване на отсечките на входовете на село Васил Друмев.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама