Прокуратурата предаде на съд рецидивист с 18 присъди, крал гориво от бензиностанции

15:01, 07 юни 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишен рецидивист, извършил поредица кражба на дизелово гориво от различни бензиностанции в дунавския град, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Обвинението срещу Севдим Я. е, че между 1-и и 6 октомври 2015 г. вРусе, в условията на опасен рецидив, на четири пъти откраднал 68 литра от течността от „ОМВ Чародейка”; 68.88 л. от „Еко България” ЕАД; 69.99 л. от бензиностанция “Европа“; 69 л. дизелово гориво и 19 л. автомобилна газ от бензиностанция „Газпром“ – всичко на обща стойност 616,78 лева.

На 5 октомври, пак в условията на опасен рецидив, се опитал да измами служител на бензиностанция „Лукойл“, че ще заплати зареденото дизелово гориво в пластмасови туби – общо 100 литра, на стойност 200 лева.

Обвиняемият е осъждан многократно, има 18 присъди за различни престъпления. Кражбите на гориво извършвал, като спирал в района на дадена бензиностанция, слизал от колата, носейки четири пластмасови туби. Използвал момент, в който служителите са ангажирани, зареждал сам тубите и след това по най-бързия начин ги натоварвал в автомобила си и напускал бензиностанцията, без да плаща. Откраднатото по-късно продавал.

Севдим Я. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районния съд в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама