Освободен предсрочно убиец е съучастник в дързък грабеж в Силистра

15:09, 07 юни 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство срещу 33-годишния Джанер Ю. и съучастника му 31-годишния Мартин С., които са обвинени в грабеж над силистренец, извършен днес, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

В 5 часа тази сутрин Ж. Р. отишъл до денонощен магазин, за да си купи цигари. Там бил пресрещнат от двамата мъже, които  поискали да ги почерпи по цигара. В момента, в който Ж.Р. извадил кутията с цигари, двамата започнали да му нанасят удари по тялото и го съборили на земята. Отнели му със сила 115 лева и кутията цигари „Кинг“, купена от денонощния магазин.

Час по-късно извършителите на дръзкия грабеж са разпознати и задържани за 24 часа по Закона за МВР. Окръжната прокуратура в Силистра ще продължи ареста им до 72 часа  до внасянето на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от съда.

33-годишният Джанер Ю. е изтърпял ефективна присъда за убийство. Освободен е бил условно предсрочно от затвора през 2013 год.

Назначени са четири експертизи. Разследването на дръзкия грабеж продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама