Определиха максимални възнаграждения за управителите на русенските общински лечебни заведения

15:14, 07 юни 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По време на днешното заседание на постоянната Общинска комисия по здравеопазване и социална политика бяха обявени предложенията за месечните възнаграждения за управителите на общинските лечебни заведения в Русе. От постъпилото предходната седмица предложение беше ясно, че с всички управители ще бъдат преподписани договорите за още 5 години, като се очакваше от водещата общинска комисия да определи размера на възнаграждението. 

Съгласно чл. 31а от Наредба №9 на Общински съвет - Русе, възнагражденията по договорите за управление на управителите на лечебни заведения - еднолични дружества с ограничена отговорност, в които Община Русе е едноличен собственик на капитала, са в размер от 280 до 400 на сто от отчетната средна месечна брутна работна заплата в заведениетo. Предложението на Комисията е всички те да получават възможния максимум от 400%. 

При това положение управителят на ДКЦ - 1 ще получава месечно възнаграждение в размер 6214 лв., на Центъра по дентална медицина 4284 лв., на Медицински център 1 - 1277 лв., на Центъра за психично здраве - 2568 лв., на Комплексен онкологичен център - 6444 лв., на Специализирана болница за активно лечение за пневмо – фтизиатрични заболявания - 3457 лв.

Мариета Волф (Патриотите, ВМРО и "Глас народен") отправи запитване дали няма да е по-удачно да бъде обявен конкурс за позициите, за които да могат да кандидатстват и други подготвени хора. Александър Неделчев (БСП) коментира, че настоящите управители вече са се доказали като добри мениджъри, поддържат много добри резултати на поверените им лечебни заведения, и не би било приемливо да се правят експерименти в тази насока. Същото мнение изрази и зам.-кметът Даниела Шилкова, която заяви, че управителите показват много добри резултати, а добри медицински мениджъри са рядкост, поради което е по-добре Община Русе да се опита да ги запази, вместо да обявява конкурс за нови хора. 

Предстои предложението да бъде гласувано по време на редовното заседание на местния парламент на 16 юни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама