32 констативни протокола по чистота през месец май в Търговище

15:34, 07 юни 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
32 са съставените констативни протоколи от групата специалисти по контрол на чистотата в Община Търговище през месец май, информираха от пресцентъра на местната администрация.

Най-много – 11, са случаите на складирани строителни отпадъци и материали на обществени места. Регистрирани са нарушения на изхвърлени неразфасовани кашони в контейнери, неизпълнение на Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на кучета, използване на животински впряг без необходимите спомагателни атрибути. Сред съставените протоколи има и такива, които са за струпани битови отпадъци и дърва за огрев върху обществени места, изхвърляне на  угарки по улиците. Контрольорите са засекли и случай на паркирал автомобил на тревни площи.

През месец май в Търговище има и две установени нарушения за вдигане на шум от ремонт в жилищен блок. Наредбата за опазване на обществения ред в общината изрично забранява  извършването на ремонтни работи, които нарушават спокойствието на останалите обитатели и водят до вреден ефект и дискомфорт. Дейности от строителен характер в жилищна сграда могат да се извършват само от 8 до 14 часа и от 16 до 20 часа в дните, обявени за работни. В почивните дни това става с писменото съгласие на засегнатите обитатели. При нарушение глобата е 20 до 500 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама