"Червените барони“ от БСП ни убеждават колко е хубаво да сме с Русия, но се возят на западни коли, казва Христо Христов

15:36, 07 юни 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В момента БСП е на дъното и разчита на тази носталгия и родова памет. Между избирателите на партията, които са бедни хора по селата, нямат нищо общо с „червените барони“ на „Позитано“ 20. Убеждават ни колко е хубаво да бъдем с Русия, но се возят на западни коли и децата им се учат в най-престижните учебни заведения на Запад, а не в Москва. Това каза в интервю за София Topnovini.bg разследващият журналист Христо Христов.

"БСП разчита на късата памет, защото ако отворите сайта им, ще видите, че за тоталитарния период фигурира признанието, че тогава са извършвани грешки, че странатата е доведена до икономическа криза и че има срив на българския морал в обществото. В същото време политическата шизофрения е такава, че новият лидер, заедно с депутатите на БСП, поднасят венец и се прекланят пред ръководителя на комунистическата партия, за когото са признали, че са извършвани такива престъпления", обясни Христов в коментар за отдаването на почит от страна на столетницата към Тодор Живков.

Журналистът коментира и казаното от премиера Бойко Борисов преди дни, че ще отдели 2,5 млн. лева за паметника на Бузлуджа. Според Христов изглежда, че премиерът не си давал сметка, че засягал голям процент от хората, с които бил на конгреса на репресираните и преди години ги призовал да разказват за терора и убийствата.

"Бих се обърнал към него с идеята да види, че въпреки че е откривал много музеи, има един, който не е открит. България продължава да е единствената страна, която няма такъв музей на терора по времето на комунизма. 2 млн. лева не са нищо. Нещо повече, по времето на първия мандат на управлението на ГЕРБ, такъв проект за музей на „Московска“ 5 не беше подкрепен именно финансово от него", припомни Христов, като допълни, че в момента се виждат и спекулации от леви партии, и такива, които се припознават в център и дясно с миналото.

Все пак разследващият журналист призна, че има и приятели депутати от ГЕРБ, но били малцинство.

Пълния текст на интервюто може да прочетете ТУК!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама