Прокуратурата в Габрово разследва умишлено убийство на 19-годишната Веселина

15:47, 07 юни 16 25 539 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Габрово ръководи досъдебно производство срещу неизвестен извършител  за престъпление по чл. 115 от НК (умишлено убийство). Разследването е във връзка с инцидента на 4 юни тази година, при който на улица „Свищовска“ 92 в Габрово,  19-годишната Веселина почина в резултат на падане от седми етаж на жилищна сграда.

Прокуратурата разследва дали смъртта е причинена от друго  лице.  Наблюдаващият прокурор по случая Людмила Рачева заяви, че вече е направена аутопсия на тялото на момичето и то може да бъде погребано. Рачева подчерта, че от самото начало разследването по този случай се води за умишлено убийство, но не са изключени други версии - самоубийство или склоняване към самоубийство. При аутопсията е установено, че има употребени наркотици, все още не се знае каква е концентрацията и вида им.

Лицата, които са имали контакти с мъртвото момиче са установени, част от тях са разпитани, други предстои да минат на разпит. По думите на старши комисар Борислав Бончев, който е директор на полицията в Габрово,  няма следи от изнасилване.

 Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама