Приятелски мач постави началото на програмата за празника на Китен

16:16, 07 юни 16 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футболна среща между децата на Китен, Приморско и Царево постави началото на богатата програма за празника на Китен. Кулминация за него ще бъде на 11 юни /събота/ в крайморския парк на града.

Приятелският мач се разигра на спортната площадка в Китен. Децата демонстрираха завидна техника с топката на терена, като през цялото време спазваха феърплей правилата. На мача присъства и кметът на града Катя Вълчева. Тя благодари на децата и техните треньори за чудесната спортна емоция.

Тази година празникът на Китен съвпада с Международния фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица", който започва на 8 юни.

Празничната програма ще стартира с официално откриване на 11 юни /събота/ от 10:00  часа в крайморския парк и ще продължи от 10:30 ч. с концерт на самодейни състави. Кулминацията на традиционния събор ще започне от 12:00 часа с големия концерт на Милко Калайджиев. След шоуто на „динозавъра" на поп-фолка от 13:30 часа ще се проведат традиционните народни борби.

Празникът ще продължи от 17:00 часа с концертната програма на МФФ "Атлиманска огърлица". На следващия ден от 10:00 часа ще се състои закриването и награждаването на участниците в Международния фестивал, което ще сложи финалните щрихи на празника на Китен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама