Все още има свободни места за първолаци в Пловдив

16:22, 07 юни 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обявени са списъците с приетите на първо класиране деца за прием в първи клас за следващата учебна година. Родителите на некласираните деца трябва да са спокойни, защото има места за всички деца в града, съобщиха от Общината.

Родителите на класираните деца имат срок да представят необходимите документи за записване ( в т. ч. оригинала на удостоверението за завършена подготвителна група) до 7 юни 2016 г. включително. След това на 8 юни (до края на работния ден) ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Има училища, които имат готовност да разкрият и допълнителни паралелки при необходимост. Подробна информация за училищата, в които има места към момента (капацитетът на предвидените паралелки не е запълнен или може да бъдат разкрити допълнителни паралелки) е публикувана на сайта на общината plovdiv.bg в раздел "Образование".

За район "Централен" места има в ОУ "В. и К. Тютюнджян", ОУ "Гео Милев", ОУ "Г.Бенковски", ОУ "Екзарх Антим I", СОУ "Л.Каравелов", СОУ "Св. Климент Охридски" и СОУ "Цар Симеон Велики".

В район "Източен" още деца могат да бъдат записани в HУ "Кирил Hектариев", НУ "П. Р. Славейков", ОУ "Д.Дебелянов" и ОУ "П.Славейков".

Некласираните от район "Западен" могат да потърсят места в ОУ "В.Петлешков", ОУ "Е.Пелин", ОУ "Т.Каблешков" и  СОУ "Св. Св. Кирил и Методий".

В район "Северен" има места във всички училища без НУ "Хр. Ботев" и ОУ "Р. Княгиня".

В район "Южен" могат да бъдат намерени места към момента в СОУ "Бр.Миладинови", ОУ "З.Стоянов", ОУ "Стоян Михайловски", СОУ "К.Величков" и СОУ "Св. Константин-Кирил Философ", а в район "Тракия" има места във всички училища.

Ако част от класираните деца не се запишат, места за второто класиране може да има и в останалите училища. Информацията на сайта на общината ще бъде актуализирана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама