Бургаският съд остави в ареста британско семейство, откраднало картини за 480 000 паунда (Снимки)

16:26, 07 юни 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският апелативен съд остави в ареста британското семейство Филип и Пенелъпи Смит. Съпрузите, които имат брак от 40 години, изобщо не знаели, че са издирвани с европейска заповед за арест. Причината е кражба на две картини в Единбург, Шотландия. Общата стойност на оригиналите, дело на световни класици в изобразителното изкуство, била 480 хил.паунда. Това стана ясно на днешното гледане на мярка им за неотклонение в Апелативен съд-Бургас.

Семейството апелира към съда да бъдат оставени в дома си в созополското село Присад, където имат собствена къща с градина. Съседката им, дошла с малкия си син да ги подкрепи, помоли адвоката през сълзи да направи всичко, за да ги пуснат, защото нямало да може да се справи с поддръжката на двора и градината им.

„Ваша чест, моят единствен дом е в България. Нямам намерение да напускам България, тук имам банкова сметка и си получавам пенсията. Моля да ме оставите у дома, ако е възможно”. Това бяха думите на Томас Смит към съдия Георги Кошничаров, който обаче никак не се трогна и остави двамата съпрузи в ареста.

Според адвокат Тодоров обвинението е абсурдно, тъй като няма как клиентите му да са влезли и с взлом, и с ключ, за да откраднат скъпите картини. Той допълни, че лично ги е екскортирал до границата на път за Шотландия, за да разберат точно за какво са издирвани. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама