АППД: Информацията за нивото на Дунав се харесваше на хората, но технологиите предлагат по-добри алтернативи

16:27, 07 юни 16 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Не сме обсъждали с ръководството на Българското национално радио спирането на информацията за нивото на река Дунав, затова не мога да коментирам тяхното решение. Мога само да кажа, че това бе един класически радио лейбъл, който се харесваше на хората, и бе малка реклама за Агенцията (за проучване и поддържане на река Дунав). За съжаление обаче той вероятно не се вписва в новите блокове на БНР".

Това коментира за Topnovini.bg изпълнителният директор на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав Павлин Цонев. 

Както вече съобщихме, за последен път днес в ефира на програма “Хоризонт” на Българското национално радио (БНР) ще прозвучи прословутото съобщение за нивото на река Дунав в сантиметри. Решението е на новия директор на “Хоризонт” Васил Велев, който пое поста от уволнената Лили Маринкова.

Все пак Павлин Цонев е на мнение, че технологиите са напреднали достатъчно за да могат всички заинтересовани да си набавят необходимата информация с точност до минути. Агенцията вече е изградила система за измерване на множество речни параметри в реално време, които се публикуват на официалния сайт, поради което няма да има проблем с достъпа до подобна информация. 

От Агенцията дори се похвалиха, че вече има предложение от вицепремиера Румяна Бъчварова данните за състоянието на река Дунав да бъдат публикувани и в Портала за отворени данни на Република България, което ще ги направи достъпни за още по-широк кръг хора. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама