Осъдиха условно наркоман за поредица кражби

16:50, 07 юни 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд във Варна наложи условно наказаниe на 23-годишeн младеж за поредица кражби на вещи от паркирани автомобили и търговски площи.  По силата на постигнато в съдебна зала споразумение Р. Асенов  получи 1 година лишаване от свобода, отложено с  3 години изпитателен срок.

Кражбите са извършени при продължавано престъпление в периода от април до началото на  септември миналата година в широкия център на Варна. В стремеж да си набави средства за закупуване на наркотици Асенов успял да проникне в два паркирани на улиците леки автомобили и да отнеме различни части и вещи от тях – акумулатор, CD устройство, куфар с комплект ключове и инструменти. При третия случай откраднал три пластмасови стола, поставени пред търговски обект за почивка на персонала.

Всички откраднати вещи младежътпродавал веднага на различни лица, като с парите си подсигурявал хероин. Инкриминираното имущество е на обща стойност около 230 лева и към момента причинените имуществени вреди са възстановени на пострадалите.

Асенов страда от синдром на зависимост към хероин и има предходна съдимост, също за кражба и грабеж. Съдебният акт е окончателен и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама