Русенски зам.-кмет попадна сред десетте "Най-изявени млади личности"

17:23, 07 юни 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-кметът на Община Русе с ресор "Европейско развитие" д-р Страхил Карапчански е отличен сред десетте най-изявени млади личности на страната в световноизвестния формат The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”), става ясно от сайта на проекта. Той цели всяка година да бъдат отличавани  млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие, и които могат да послужат за пример на младите хора по света.

Д-р Карапчански е отличен в категория "Политика, право и/или постижения в държавната администрация" в ролята му на зам.-кмет на Община Русе и гл. асистент в Русенския университет. По негова идея се учредява Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“, която съумява да съживи културния и обществен живот в града и успешно да реализира знакови кампании, се казва в мотивите към номинацията. 

Основите на наградите TOYP са поставени в САЩ през далечната 1938 г. като през годините преминават през редица трансформации. От 1983 г. те започват да се провеждат и в държавите, където има представителства на JCI. С наградата TOYP през годините са отличени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и пр.

В България наградите са представени от Junior Chamber International, и се организират за втора поредна година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама