Среща за проблема с достъпа до плажа на Болата се проведе в Българево

17:34, 07 юни 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Спазихме поетия пред Вас ангажимент за спешна среща с представители на Министерството на околната среда и водите. Веднага влязохме в диалог с министерството, за да бъде намерено приемливо решение за достъпа до плажа в местността Болата и интересите на хората  да не  бъдат засегнати“ - с тези думи кметът на Община Каварна Нина Ставрева се обърна към жителите на с. Българево на организираната там среща със заместник-министъра на околната среда и водите /МОСВ/ Бойко Малинов, областния управител Детелина Николова и Мирослав Калугеров – директор на Дирекция „Национална служба за защита на природата“.



Нина Ставрева увери жителите на Българево, че в лицето на Община Каварна имат пълно разбиране за социалния аспект на проблема с ограничения достъп до плажа и ще бъдат положени всички усилия в търсенето на разумен компромис. Кметът на Каварна още веднъж подчерта, че до  намирането на работещо решение на този проблем, достъпът до плажа няма да бъде ограничаван. Припомняме, че решението на министерството да затвори пътя с бетонни заграждения провокира недоволството на жителите на Българево, които заявиха, че са готови на протести.

      „Нека сме единни в решаването на общите проблеми, но и да сме отговорни в защита на интересите,  които има законодателството на Република България, защото сме част от съхраняването на един от най-красивите заливи в света“, заяви областният управител на област Добрич Детелина Николова.



      „Местността Болата е резерват, в който би следвало човешките дейности да са ограничени, но не искам да формализирам в този момент  дефиницията за резерват. Тази ситуация е образувана и наслагвана с години“, заяви заместник-министърът на околната среда и водите Бойко Малинов. Той отбеляза, че решение на този проблем ще бъде намерено с помощта на всички институции – министерство, областна управа и местна власт.“Благодаря Ви за търпението и гражданската позиция, със сигурност тя ще бъде отчетена при решаването на тази ситуация“, заяви  зам.-министър Бойко Малинов пред  жителите на Българево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама