Обсъдиха идеи за привличане на повече руски туристи

17:59, 07 юни 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Как повече руски туристи да бъдат насочени към българското Черноморие беше една от темите на срещата, която се проведе в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. По покана на Фондация „Устойчиво развитие за България“ там пристигнаха представители на Руския съюз на производителите. Делегацията е водена от Максим Анатолиевич Захаров - зам.-председател на Комитета по икономическа политика и предприемачество.

Гостите бяха посрещнати от Станка Шопова - председател на Фондация „Устойчиво развитие за България“ и изпълнителен директор на СОК „Камчия“. На срещата присъстваха Генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук, председателят на Варненската търговско-промишлена палата Иван Табаков, представителят на Съюза на приятелите на България Анатолий Щелкунов и др.

Обменени бяха още информация и идеи за съвместна работа между деловите кръгове на двете страни, за създаване на нови българо-руски предприятия.

Руската делегация разгледа комплекс „Камчия“ и остана впечатлена от възможностите му на международен туристически, културен, образователен, делови, спортен и обществен център.

Представителите на Руския съюз на производителите ще проведат делови срещи в Стопанската камара, Търговско-промишлената палата и Варненската туристическа камара в морската столица, ще посетят и завод „Черно море“.

След визитата във Варна, делегацията ще отпътува за Бургас и Габрово, където също ще бъдат обсъдени възможностите за съвместен бизнес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама