БСП ще пише реформа на здравната реформа

18:09, 07 юни 16 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП ще изготвя реформа на здравната рефорама. Това стана ясно от думите на лидера на социалистите Корнелия Нинова, която се срещна с представители на Българския лекарски съюз (БЛС). 

"Така наречената реформа не доведе до добър резултат. В момента има законодателен хаос и нормативната уредба пречи на сектора", обяви Нинова. 

По думите ѝ лекарите искали контрол върху финансирането на цялата система, а държавата не плащала за онези групи български граждани, за които по закон е длъжна да плаща. Медиците се оплакали и от липсата на кадри в здравеопазването. Системата започвала да боксува.

От "Позитано" 20 щели да питат правителството по време на парламентарния контрол по всички наболели въпроси в сектора. Заедно БСП и БЛС щели да подготвят и необходимите рамки за бюджет 2017. Социалистите ще представят и финансова обосновка на всички алтернативни политики, които и занапред ще предлага.

Предстоят разговори на левицата с другите опозиционни партии. Нямало да се говори за президентските избори. Първо трябвало да се произнесат членовете на партията как партията да се явят на избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама