Изтеглиха жребия за волейболния турнир "Евро 2016" в Пловдив

19:06, 07 юни 16 / Спорт 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зала "Колодрум" в Пловдив ще посрещне отборите на България, Полша, Словения и Франция (група 1)по волейбол за мъже до 20 години, съобщиха от Общината.

Жребият бе изтеглен днес в София от бившия ни национал и сегашен директор на НВЛ Евгени Иванов. Шеф на журито бе вицепрезидентът на Европейската конфедерация по волейбол Бану Джан Шурман.

Европейското първенство ще се проведе от 2 до 10 септември в Пловдив и Варна. В морския град ще играят младежите от Русия, Турция, Сърбия и Италия (група 2).

В двете групи ще има по още два тима, за които ще се проведат квалификации в Испания и Беларус. За група 1 освен домакините в надпреварата ще се включат още Румъния, Украйна и Германия. За група 2 първите два отбора, класирали се измежду Беларус, Дания, Чехия или Словакия, ще вземат участие в мачовете във Варна.

"Това е поредното събитие, което България организира като домакин на финален турнир за младежи. Вярвам на нашия отбор, на треньорския щаб, че ще се справят и ще зарадват публиката. Чудесно е, че се европейското първенство ще се провежда в новата спортна зала на Пловдив", заяви президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама