Бургас отново има отбор в елита

20:01, 07 юни 16 / Спорт 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургас отново стана част от първия ни футболен ешелон, съобщиха от ПФК "Нефтохимик". След реформите в първенството, "Нефтохимик" получи лиценз за участие в новата А група,  която ще носи наименованието "Първа професионална лига". Тимът ще бъде сред 14-те, които през сезон 2016/2017, ще се състезават в новия шампионат. Останалите отбори новаци в А група ще са Дунав /Русе/, който спечели промоцията след като застана на върха в класирането на Б група, Локомотив /ГО/,  Верея /Стара Загора/, както и Литекс, който вече носи името ЦСКА /София/.

След изиграването на 26-те кръга, първенството се разделя на първа шестица и втора осмица. Първата шестица в още 10 мача определя шампиона и участниците в евротурнирите.

Втората осмица се разделя на две групи, като в едната влизат 7-ият, 9-ият, 11-ият и 13-ият в класирането, а останалите ще са в другата. След това те играят по 8 мача и започват плейофи.

Първите два от всяка група определят след 1/2-финали и финал отбора, който играе в един мач за място в Лига Европа с последния от тези, които имат право на участие в турнира.

Третият и четвъртият от групите пък ще определят изпадащите и тези, които ще отидат на бараж. Новият формат ще има един изпадащ и два баража срещу втория и третия в Б група.

Вече бившата Б група ще се казва Втора лига, като в нея ще участват 16 отбора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама