Деца от 9 училища в област Плевен участваха в Национално проучване за растежа на 7-годишните

07:06, 09 юни 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
132 деца от 9 училища в област Плевен участваха в Националното проучване за растежа на 7-годишните. Това съобщи д-р Ирина Джикова от Регионалната здравна инспекция на среща с журналисти.

Тя уточни, че при изследването са измерени ръст, тегло, обиколки на ханш и талия. Формулярите от замерването са предадени в срок на Националния център по обществено здравни анализи.

Първична обработка на данните ще извършена в българския център, а след това в Европейския център на Световната здравна организация. Резултатите ще бъдат известни след около година.

"Проучването за растежа на децата ще се извърши в няколко държави на Европа. Целта е да се дадат достатъчно данни за провеждане на правилни здравни политики в близко бъдеще от правителствата на съответните страни. Надяваме се, че нашите мерки ще бъдат добри", каза д-р Джикова.

Експертът допълни, че по отношение на затлъстяването, в България част болшинството от децата са в нормата. Важно е да се следят тенденциите и да не се позволи да станат повече.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама