Шуменската симфониета с латино концерт

07:20, 09 юни 16 / Култура 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фаготистите Атанас Гайдаров и Светослав Славчев ще солират в поредния концерт на Държавен симфоничен оркестър-Шумен. Това съобщиха от ръководството на културния институт.

Под диригентската палка на Калина Василева ще прозвучат танго и самба композирани от Астор Пиацола, Бизе, Мийо, Пардо и др.

Концертът е на 9 юни от 19.05 часа в зала “Венета Вичева”.

Атанас Гайдаров завършва Музикално училище „Добри Христов” във Варна в класа по фагот на Радослав Добрев и Марко Добрев. Постъпва в Националната музикална академия ,,Панчо Владигеров"-София. След обявен конкурс получава държавна стипендия и продължава образованието си в Държавна консерватория Киев (Украйна) в класа по фагот на проф. Владимир Апатский. Работил е като оркестрант в Държавна опера Варна, Нов симфоничен оркестър-София, Сеулски симфоничен оркестър (Южна Корея) и като преподавател по фагот в Ballarat High School-Австралия. Изнасял е камерни и солови концерти в Украйна, Австралия и България. Понастоящем е оркестрант в Държавен симфоничен оркестър-Шумен и Държавна опера-Варна.

Светослав Славчев завършва музикалното училище „Добри Христов“ във Варна и Държавна Музикална Академия „Панчо Владигеров“ в София в класа по фагот на проф. Йордан Методиев. Свири в различни оркестри и камерни състави. В периода 2002 – 2012 е част от оркестъра на Държавна Опера Варна. Гостува като солист на оркестрите в Габрово, Шумен, Пазарджик, Ямбол, Разград, Варна, Видин и Симфониета София. Участва на фестивали като Варненско Лято, Европейски музикален фестивал и Камерна сцена София. Като музикант на свободна практика работи в сътрудничество с много утвърдени и известни български и чуждестранни музиканти по различни проекти. Осъществява записи за CD, iTunes, Amazon, Spotify и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама