Живопис, скулптура и графика показват в Градската галерия

07:23, 09 юни 16 / Култура 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петото издание на Националния конкурс-изложба за живопис, склуптура и графика стартира днес във Варна. Домакин на събитието е Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. То ще премине под патронажа на министерството на културата.

От 18 ч. днес ще бъде открита изложбата „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика“. В конкурса могат да участват художници от Варна, Добрич, Шумен, Разград и Силистра, които ще бъдат оценени от професионално жури. Изложбата ще продължи до 9 юли.

Конкурсът е преглед на съвременното изкуство, като в него няма ограничения по отношение на стилови предпочитания, изразни средства, тематичен и сюжетен избор. В продължение на две календарни години (2015-2016) се провеждат шест регионални изложби в страната. Творбите в тях се селекционират от жури, в което влизат изявени художници, изкуствоведи, дейци на културата. Присъжда се по една награда за всеки от разделите живопис, скулптура и графика.

През октомври в София ще се проведе заключителната изложба-конкурс, на която ще бъдат връчени Големите награди. В нея участват всички наградени и номинирани автори от шестте регионални изложби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама