Обвиненият в убийство на родителите си Венцислав Караджов иска да го пуснат от ареста

07:37, 09 юни 16 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд днес ще разгледа жалбата на Венцислав Караджов срещу наложената му от Окръжния съд мярка "задържане под стража".

Срещу 45-годишния Караджов е повдигнато обвинение за убийството на майка му Божура и баща му Цветан на 15 май 2016 г. в Пловдив. Според прокуратурата убийството е извършено предумишлено и с користна цел - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 1 и пр. 2, т. 4, пр. 3 т. 7, и т. 9 във връзка с чл. 115 от Наказателния кодекс.

От доказателствата по делото - множество експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия, е прието, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението.

За извършеното престъпление по чл. 116, ал. 1 от Наказателния кодекс законодателят е предвидил лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Вчера на разпит бе призована съпругата на Караджов - Каля, за която се предполагаше, че също може да бъде обвинена във връзка със случая, но жената бе освободена от следствието без да й бъде повдигнато обвинение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама