Полицейски шеф: Изключително ниска организация на охраната в Централната поща в Хасково

08:05, 09 юни 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Изключително ниска организация на охраната в Централната поща в Хасково“. Това каза по Нова тв директорът на Националната полиция Главен комисар Христо Терзийски. Той потвърди информацията на Topnovini.bg от вчера за най-големия обир в историята на областния град, че има заподозрени, но няма арестувани. Главният секретар на МВР Георги Костов пък каза, че се установява косвена съпричастност на лица към грабежа.

Вчера след полунощ неизвестни задигнаха парите, които са били за изплащане на пенсии.

Христо Терзийски обясни, че има командировани полицаи в Хасково, за да помагат на колегите си при разплитането на грабежа. Все още няма арестувани. Към момента нито от полицията, нито от прокуратурата съобщават точният размер на задигнатите пари. Според едни сумата е 1 800 000 лв. Според наши източници липсващата сума е 2 800 000 лв.

Вчера до късно вечерта е бил разпитван охранителят на Пощата, който е бил залят с белина и завързан с въже от извършителите. Според запознати разпит в полицията е бил проведен и с хора от 3-те охранителни фирми, които отговарят за пощата. Предстои да бъде проведен и тест с детектор на лъжата.

Все още няма отговор на въпроса, защо задигнатите пари са били в пощата, а не в банката, както е по закон. Началникът на Поща-та Въчка Иванова вчера отказа да коментира. Пред журналистите тя се появи с лист хартия, в който пресаташето е написало само, че е създадена организация за изплащане на пенсиите. Преди време районният полицейски инспектор е издал предписание след като е констатирал, че има нарушения на охранителния режим в пощата.

Днес още преди началото на работното време се изви опашка от чакащи пенсионери. По думите им, те се страхуват от случилото се.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама