Представят еко продукти на Евробазар в центъра на Сливен

08:16, 09 юни 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Евробазар ще бъде открит днес на главната улица в Сливен, около фонтана „Кълбото” и НТС. Той ще остане в града два дни в часовете от 11.00 до 19.00.Организатори на събитието са Информационен център „Европа Директно-Сливен”, Сдружение „Клуб по конен спорт Табора” и Обществен дарителски фонд Сливен, със съдействието на Община Сливен.

Основните участници в базара са производители на традиционни местни продукти от Сливен и региона на вино, хляб, млечни продукти, мед и др. . По време на базара ще има конкурс за детска рисунка, изложби на картини и фотографии, като част от инициативата на Обществен дарителски фонд-Сливен „Старинни гозби от Сливенско”. Ще бъдат показани произведения от рециклирани материали, които деца са изработили в продължение на няколко месеца. На място ще има и екоработилничка, на която ще се прави демонстрация за изработка на бижута от рециклирани материали.

Една от основните цели на информационен център „Европа Директно-Сливен” е да популяризира политиките на ЕС в областта на икономическия растеж, заетост, инвестиции и опазването на околната среда сред обществеността на Сливен и региона. „Искахме да направим събитие в Сливен, чрез което да популяризираме европейските политики сред нашата общност, като включим както местния бизнес, така и широката публика. И така се роди идеята за Евробазар, нещо, което нашият център не е правил досега. Нарекохме инициативата „Евробазар: Сливенският продукт – с европейско качество”, защото искаме да популяризираме местния бизнес, качествената и по време на базара ще има информационни щандове с много материали по темата, които посетителите ще получават безплатно”, обяви Дора Куршумова, ръководител на „Европа Директно-Сливен”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама