Втори конкурс за директор на „Бюро по труда“ - Русе за година

09:44, 09 юни 16 / Политика 25 1165 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои обявяването на нов конкурс за поста на директор на дирекция „Бюро по труда“ - Русе. Това съобщиха от Агенция по заетостта за Topnovini.bg.

Румен Януаров е освободен от длъжността на основание чл. 12, ал. 1 от Закона за държавния служител в срока на изпитване, считано от 01.06.2016 г., поясниха от Агенцията.

Според тази нормативна уредба - „Когато кандидатът се назначава за първи път на държавна служба, в едногодишен срок, считано от датата на встъпване в длъжност, органът по назначаването може да прекрати служебното правоотношение без предизвестие. В случай че правоотношението се измени преди изтичането на срока, срокът за изпитване продължава да тече при следващото служебно правоотношение“.

Припомняме, че бившият областен управител (2001 - 2005) и директор на Районно управление социално осигуряване оглави „Бюро по труда“ - Русе, след като спечели конкурс за позицията през миналата година.

Във връзка с освобождаване на Януаров предстои да се обяви нов конкурс по реда на Закона за държавния служител и Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители. Конкурсната процедура, съгласно нормативно регламентираните срокове, продължава около един месец, уточниха от Агенция по заетостта.

Дотогава длъжността директор на дирекция „Бюро по труда” - Русе ще се заема по допълнително служебно правоотношение по реда на чл. 16 от ЗДСл от Таня Михайлова Райкова – началник отдел „Активна политика на пазара на труда” в дирекцията, считано от 01.06.2016 г. Тя ще може да изпълнява длъжността за срок до назначаване на титуляр, но не повече от 6 месеца. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама