Митьо Очите в критично състояние, неговите хора даряват кръв (обновена)

10:00, 09 юни 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Димитър Желязков – Митьо Очите продължава да е в много тежко състояние и лекарите в болницата правят всичко възможно да спасят живота му. Това съобщи изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Георги Матев.

„Състоянието на пациента продължава да е критично на базата на много тежките поражения, които са му нанесени. Засегнати са 3 органа и системи, което от своя страна по медицински стандарт е изключително тежка телесна травма с опасност за живота“, каза Матев.

Пет куршума са попаднали в тялото на Митьо Очите, като 4 са извадени, а един продължава да е в тялото му. Той е заседнал в гръдната кухина. Засегнат е белият дроб, коремът, пикочният мехур и левият крак на несебърския бизнесмен. Поразени са и вътрешни съдове, което е довело до голяма кръвозагуба с тежък хеморагичен шок.

Операцията на Митьо Очите е започнала към 22,30 часа и е продължила до 7,00 ч. сутринта. Използвани са всички съвременни методи на медицината в тази област и в момента състоянието на пациента е стабилизирано, но още е с непосредствена опасност за живота.

Другият ранен в инцидента – охранител на Очите, е в задоволително състояние, без опасност за живота. Ранен е само в левия крак, като има засегната артерия и малко счупване от пронизалия го куршум.

В момента пред Кръвния център на болницата има група от около 20 души, които чакат да дарят кръв за Митьо Очите. Повечето от тях са добре сложени момчета, очевидно от близкото обкръжение на Димитър Желязков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама