Най-голямата строителна компания в Китай проявява интерес към концесията на летището в Пловдив

10:05, 09 юни 16 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-голямата строителна компания в Китай "Чайна канстръкшън" проявява сериозен инвеститорски интерес към отдаването на концесия на летището в Пловдив. Аеропортът може да бъде превърнат в модерен карго терминал по световен стандарт и да се превърне в основен логистичен център в Югоизточна Европа. Това стана ясно по време на среща между делегация на ПП ГЕРБ, водена от зам.-председателя на партията и председател на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Делегацията е на работно посещение в Китай. 

По време на срещата представителите на "Чайна канстръкшън" обявиха, че още следващата седмица ще посетят България и спешно ще се запознаят на място както с обявената процедура по концесията, така и с технически характеристики на летището в Пловдив.

Народният представител от ГЕРБ - Пловдив Менда Стоянова подчерта, че концесията предлага много атрактивни възможности пред бъдещия инвеститор, защото летището в Пловдив се намира на стратегическо място както в България, така и на пътя между Азия и Европа. "Покрай самото летище минава автомагистрала "Тракия", а само на километри от летището АМ "Тракия" се свързва с АМ "Марица", която стига до границата с Турция. Само на 60 километра от Пловдив е Хасково -двете области заедно формират изключително привлекателната за инвеститори икономическа зона "Тракия", допълни Стоянова.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама