Асеновград протестира срещу митрополит Николай

10:25, 09 юни 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки жители на Асеновград излязоха на протест срещу действията на пловдивския митрополит Николай. Те настояват за отстраняването му. Скандалът там се разрасна, след като в сряда уважаваният от много хора в града отец Тодор, който служи в църквата "Света Богородица", беше отстранен по настояване на митрополит Николай, съобщава Нова телевизия.

Над 900 души вече са се подписали в петицията за започване на дело срещу пловдивския митрополит.

Спиридон Арнаудов, един от организаторите на подписката, който е главен асистент в Техническия университет в Пловдив, заяви, че следващата стъпка ще е писмо до Светия синод, съобщава Медиапул.бг. След като се чу за протестите на асеновградските енориаши, към сигналите са се прибавили нови от другите градове в епархията - основно за смени на свещеници, които се ползват с уважение и авторитет сред хората. Сигнали има от Пазарджик, Карлово, Батак, Панагюрище, Казанлък, Пловдив.

Писмото заедно с подписка, която се подготвя в два варианта - електронен и хартиен, ще бъдат връчени на Светия Синод и патриарх Неофит в средата на септември.

Основните причини за недоволството и петицията срещу митрополит Николай са финансирането и дотирането на Православната Духовна Семинария – Пловдив, назначаване и подмяна на свещенослужители в Пловдивската Епархия и предизборната агитация от негова страна на последните избор

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама